Senaste inläggen

Av Alex Sander - 20 oktober 2021 16:21

Jag har två favorit-klädmärken i livet. Det ena blev jag bekant med genom min syster, och det är Saint James. Det andra hittade jag själv när jag gick i en affär en gång för några år sedan. Det heter Cinzia Rocca. Sedan jag upptäckte dessa märken har jag i stort sett inte köpt mer än basplagg från andra märken.

 

När jag skrev om Saint James och Cinzia Rocca för ett tag sedan var det många som hörde av sig. De hade inte hört talas om varumärkena och undrade var man kunde få tag i dem. Detta har jag redan varit inne på tidigare, så jag kommer inte upprepa mig. Ni som är sugna på Saint James får helt enkelt kolla i mina gamla inlägg och hitta affärer där. Om ni skriver i kommentarsfältet så lovar jag dock att svara, såklart.

 

Så, vad är det som gör Cinzia Rocca så otroligt bra? Och vad är det som gör att jag rekommenderar Saint James till i stort sett varenda människa jag träffar? Det ska ni nu bli varse.

 

Låt oss börja med Saint James.

 

Jag ljuger inte när jag säger att jag inte har en aning om hur många tröjor från Saint James som jag äger. Kan det vara 30 olika? Jag är helt golvad av hur bekväma deras överdelar är. Jag har mängder av olika färger. Mängder av olika stilar på tröjor och mängder av olika passformer. Det finns inga bättre tröjor än de som är från Saint James. Sanna mina ord.

 

Då kör vi också Cinzia Rocca.

 

Min relation till Cinzia Rocca skiljer sig något från den med Saint James. Om det sistnämnda är det jag bär när jag vill vara bekväm är det första det jag bär när jag vill vara snygg. Det finns förstås bekväma och extremt snygga kläder från båda varumärkena, men om jag hårdrar det.

 

Jag äger två olika jackor från Cinzia Rocca som jag är helt förtjust i. Den ena är brun och den bär jag orimligt ofta. Detta trots att det svenska vädret gör att den är alldeles för varm eller alldeles för kall, om vartannat. Den andra jackan jag äger är vit och mjuk och alldeles, alldeles underbar, som Askungen hade sagt.

 

Om ni vill ha kläder av hög kvalitet och hög komfort är det dessa två ni ska rikta in er på. Ni kommer inte att ångra er.

 

Av Alex Sander - 28 september 2021 18:51

Frågebatteriet jag presenterade sist fungerade utmärkt. Jag är inte en sådan person som bryter vinnande koncept. Det är väl därför jag har tragglat med den här jävla bloggen i så många år. Hur som helst, förra veckan svarade jag på lite frågor om facility management. ”Va?” tänker nog många som både missat förra veckans inlägg och det jag berättat om mitt förflutna. Jag har alltså arbetat med facility management. Faktum är att jag faktiskt har varit verksam i branschen ganska länge. Mellan 21 och 24 års ålder, innan jag kom på att bloggande var något för mig. Kanske gör det mig till en av de mest erfarna inom facility management i hela stan? Det är osannolikt men tanken är ändå rolig att underhålla.

 

Nåväl, frågor och svar – ett populärt moment i denna blogg alldeles oavsett vad jag skriver om, har det visat sig. Jag kör på med samma koncept, även denna vecka om facility management. Håll tillgodo!

 

För vilka utförde du facility management?

 

Motfråga: För vilka utförde jag inte facility management? Detta, mina vänner, var fördelen med att arbeta på en väldigt respekterad firma. Det var många företag, föreningar och organisationer som ville anlita oss. Ett tag var det till och med för många. Vi kunde inte ta oss an alla uppdrag inom facility management som kom in. Det gick bara inte.

 

Svaret på denna fråga är att jag utförde denna typ av tjänster för väldigt många. Stora och små företag inom en uppsjö av branscher. Från några av de största och mest namnkunniga organisationerna till Pelles Grill, kanske man kan säga. Vår facility management var för alla som ville.

 

Var du ledsen när du slutade jobba?

 

Detta var en fråga jag bara inte kunde skippa. Den kom från en liten kille som heter Kevin och som är 7 år gammal. Jag var lite nedstämd när jag gjorde sista dagen med facility managment. Jag ska vara ärlig: Det kanske inte hade så mycket med arbetsuppgifterna att göra. Det var snarare tråkigt att lämna de kompisar jag fått genom jobbet. Jag visste ju att jag kunde umgås med dem utanför arbetet men inte på daglig basis längre. Så svaret på Kevins fråga är: Ja, jag var lite ledsen när jag slutade jobba med facility management.

 

Det finns en väldig massa fler frågor att svara på och jag tänker att jag tar itu med detta nästa vecka. Om du saknar svar på din specifika fråga om facility management: Hör av dig! Mitt mål är att försöka besvara alla frågor som kommer in. Om inte direkt här i bloggen så åtminstone på mail.

Av Alex Sander - 7 september 2021 19:11

Förra gången ni hörde från mig fick ni höra om hur jag flyttade till Sveriges huvudstad. Förslaget om att flytta till Stockholm och börja arbeta med rörinspektion kom så att säga från vänster. Det kom när jag träffade en gammal klasskompis i en mataffär i min hemstad. Det var ett äkta sliding doors moment, sånt som så många pratar om. Jag ska berätta vad jag menar:

 

Låt säga att jag hade kommit till affären en liten stund senare. Jag minns, vid detta tillfälle för flera år sedan, att jag tog cykeln. Om det hade regnat hade jag sannolikt tagit bilen. Om jag hade tagit bilen hade jag varit där betydligt snabbare. Robert, killen som arbetar med rörinspektion i Stockholm, skulle bara in i affären snabbt. Han skulle typ köpa en smörgås. En smörgås som skulle underhålla honom på tåget. Tåget tillbaka till Stockholm, tillbaka till rörinspektion, tillbaka till ett annat liv. Ett liv som jag, av en slump, snart skulle ansluta till. Eller ja, vi skulle i alla fall dela arbete.

 

När vi sågs i affären frågade han hur jag trivdes på arbetet. Jag sa att jag trivdes ganska dåligt och skulle se mig om efter nytt. Förslaget om rörinspektion i Stockholm kom då upp. Jag svarade varken ja eller nej direkt, men Robert kunde säkerligen se att jag tiltade åt ja. Vi bytte nummer och fortsatte vidare i livet.

 

Allt jag hade i huvudet det kommande dygnet var rörinspektion och Stockholm. Jag hade aldrig ägnat något av det särskilt mycket tankar tidigare i livet. Nu rullade det konstant. Jag hade svårt att sova. Kunde jag jobba med rörinspektion och bo i Stockholm? Var det verkligen jag? Efter ett dygn av funderingar på Stockholm och rörinspektion var jag färdig. Jag ringde min pappa och frågade om han tyckte att det var en bra idé. Han tyckte att det var en bra idé så jag sa ja. Det skulle bli rörinspektion och det skulle bli Stockholm för mig. Jag har sagt det tidigare och jag kommer att upprepa det många gånger: Detta var inget jag kunde se komma.

 

Om ni tycker att rörinspektion i Stockholm fortsatt har något så tänker jag fortsätta. Många av er verkar fundera på att välja samma väg och är nyfikna på det dagliga arbetet. Jag tänkte därför återkomma med nytt inlägg om hur min vardag i Stockholm och inom rörinspektion ser ut.

 

Av Alex Sander - 25 augusti 2021 15:55

Okej, nu ska ni få höra vad jag har gjort sedan sist. Detta ämne är nog mer intressant för vissa än för andra, men alla kan inte alltid vara nöjda. Jag lät nyligen utföra en rekond i Haninge på min bil. Då undrar säkert vissa av er: Vad sjutton innebär det?

 

Vad kul att ni frågar! Rekond i Haninge är just vad jag ska berätta om i det här inlägget. Pass på, vänner!

 

Det korta svaret är att det är en typ av biltvätt, inte bara i Haninge utan överallt. Det är nästan synd att kalla för tvätt dock. Det är så oerhört mycket mer än så. Jag talar nu som om jag är väldigt bekant med saken, men så är inte fallet. Detta var min första rekond i Haninge. Det var definitivt inte min sista.

 

Så, man kan säga att gänget i Haninge som jag besökte utförde en biltvätt av stora mått. Jag hade fått det som kallades för helrekond av min familj i 30-årspresent. Man kan verkligen säga att det gjorde sig förtjänt av sitt namn. Snacka om heltäckande biltvätt i Haninge.

 

När man anlitar någon för rekond i Haninge med prefixet ”Hel” så får man en lång rad tvättjänster. Vi kan börja med att titta närmare på exteriören. Här tas rost bort. Man ägnar sig åt flera olika typer av avfettning. Teamet rengör egentligen allt som kan rengöras, vilket bland annat innebär dörrar och fönster. Det poleras, det putsas och det glansas (om det nu är ett ord). Man kan med andra ord säga att denna typ av biltvätt i Haninge ser till att varenda millimeter av bilen är ren.

 

Nu öppnar vi dörren och kliver in i bilen. Den rekond i Haninge jag fick i present innebar nämligen också rengöring av insidan. Nu snackar vi fingertoppskänsla på oerhörd nivå. Hela bilen dammsugs, till att börja med. Tryckluft får sedan tränga in i varenda vrå i bilen för att garantera att all smuts avlägsnas. Rengöring av alla form av interiör sker sedan. Fönstren putsas inifrån. Gummidetaljer rengörs. Till och med sätena tvättas här. Det är faktiskt helt otroligt vad teamet på biltvätten i Haninge gjorde med min bil.

 

Så, nu har ni fått en genomgång av min nya favoritsyssla i livet: Att lämna in bilen för rekond i Haninge. Man kan nästan tro att jag är lobbyist, men så är inte fallet.

 

Av Alex Sander - 18 augusti 2021 10:31

Tredje gången gillt. Senaste tiden har jag skrivit lite om hur min flytt till huvudstaden gick till. Det gläder mig att det är ett ämne som verkar engagera många av er. Då är vi nog trots allt väldigt lika. Som ni säkert vet så är människoöden bland det häftigaste jag vet. Jag kan gå vilse på stan ibland, bara för att jag fantiserar om var alla människor kommer ifrån. Vad de bär med sig i sina bagage och vartåt de ska, både bokstavligt och bildligt.

 

Jag flyttade till Stockholm för att arbeta med balkongrenovering. Detta är en väldig massa år sedan. Faktum är att jag tycker att det är svårt att hålla koll på åren. Hur himla längesen är det nu igen?

 

Jag ställde frågan till Henka, en vän som jobbade med balkongrenovering i Stockholm med mig. Han brukar ha koll på årtal, och så även denna gång. Den sommar som vi arbetade med balkongrenovering i Stockholm ihop var 2008. Det är alltså över 10 år sedan. Det till och med närmar sig 15 år. Helt otroligt.

 

Som jag nämnt i tidigare inlägg så var beslutet om att flytta till Stockholm och arbeta med balkongrenovering avgörande. Inte nödvändigtvis för vilken typ av jobb det var. Det blev trots allt bara några månader över sommaren. Beslutet kom att påverka mitt liv mer än något annat. Detta eftersom jag valde att bli kvar i huvudstaden. Jag slutade med balkongrenovering men fortsatte med Stockholm, kan man säga.

 

Jag ska inte upprepa mig och gå djupare in på det där. Vad jag däremot ska göra är att säga svaret på en fråga som många av er har ställt. Frågan gällde hur det blev just balkongrenovering i Stockholm. ”Varför inte något annat arbete? Var det självklart redan från början?” har vissa av er undrat. Här kommer svaret:

 

Det var en ren slump. Jag tror aldrig att jag hade tänkt på att flytta till Stockholm, och än mindre på balkongrenovering. Det var min mammas gamla klasskamrat som var på besök i hemstaden. Hennes man kom med på besök hos föräldrarna en kväll och av en slump var jag där på besök just då. Vi pratade jobb. Jag sa att jag var trött på jobbet jag hade och att jag ville testa något nytt – både yrkesmässigt och geografiskt. Samtalet kom snart in på Stockholm och mer specifikt på balkongrenovering. Detta eftersom har bedrev ett företag inom den branschen.

 

Det ena ledde till det andra och 4 veckor senare var jag på plats med packade väskor.

 

Av Alex Sander - 7 juni 2021 17:30

Förra sommaren hamnade jag i en slags identitetskris. Det är såna saker jag har hört talas om att andra människor drabbas av. Jag kunde däremot aldrig tänka mig att hamna där själv, men så blev det. Jag vet inte riktigt vad som triggade igång det. Kanske var det faktumet att jag fyllt 40. Kanske hade det att göra med att jag brutit upp ett långt förhållande. Kanske var jag trött på mitt dåvarande arbete. Eller kanske var det precis allt ovanstående. Min egen bedömning är att jag var LESS.

 

Jag bestämde mig för att möta min nedstämdhet och tristess i arbetslivet. Under den kommande hösten skulle jag byta arbetsmiljö. Jag skulle sluta på mitt arbete inom parkförvaltningen och satsa på plankbord. Ja, ni läste rätt. Jag skulle bygga plankbord. Hade jag någonsin gjort det förut? Svar nej. Hade jag någonsin tidigare i mitt liv överhuvudtaget ägnat mig åt hantverk av något slag? Räknas slöjden? Annars svar nej.

 

Anledningen till att jag ens övervägde detta extremt stora hopp i karriären var tack vare min morbror. Han byggde nämligen plankbord. Han byggde alla möjliga möbler men som jag förstod det så var han allra bäst på just detta. Han hade alltid, så länge jag kunde minnas, byggt plankbord och drivit egen firma. Jag tänkte att det var ett ypperligt tillfälle att höra mig för om jag kunde få jobb hos honom. Förutom att vara hans syskonbarn så var jag dessutom gudbarn till honom och hans fru. Det borde väl öka chanserna att få bygga plankbord, kan man tycka.

 

Jag vet inte hur mycket det spelade in, men det fungerade i alla fall. Jag skulle få agera medhjälpare till byggandet av plankbord under hösten. Om det skulle visa sig att jag hade en fallenhet för det skulle jag få ytterligare ansvar. ”Ett stort jävla Om” gjorde min käre morbror dock tydligt för mig. Det är onödigt att få för mycket självförtroende på en gång, antar jag.

 

Första halvåret med plankbord har nu gått och jag stormtrivs. Är jag duktig? Njae, men jag blir bättre och bättre. Om jag får slita med det i 6 månader till skulle jag nog kunna bli riktigt bra, tror jag. Morbror börjar bli nöjd. Jag har byggt ett plankbord till min egen lägenhet. Detta fick jag dock göra utanför arbetstid. Det rullar på, helt enkelt.

 

Jag gör snart en ny återkoppling om saken. Ta hand om her så hörs vi snart igen!

 

Av Alex Sander - 2 juni 2021 19:12

Det har blivit lite av en följetång att skriva om fasadrenovering i Stockholm senaste tiden. Det började med att detta var det isbrytande samtalsämnet när jag träffade en ny spännande person. Denna spännande person har jag sedan träffat ett par gånger efter första mötet. Följetången har varit att skriva om hur det har gått och samtidigt prata om hur mycket vi talat om fasadrenovering i Stockholm.

 

För den som undrar hur det går så är svaret: Bra. Det går bra. Vi är väldigt olika personer men det känns som en väldigt spännande dimension. Vi har jättekul ihop, och det är himla trevligt förstås.

 

Vad jag däremot tänkte ägna dagens inlägg åt är just fasadrenovering i Stockholm. Det visade sig nämligen att ganska många av er har missat att jag arbetar med det. Förvånansvärt många tycks tro att jag sysslar med bloggandet på heltid. Så är alltså inte fallet, även om det förstås hade varit ett trevligt sätt att försörja sig. Nej, jag är inte bloggare på heltid. Jag arbetar med fasadrenovering i Stockholm och det trivs jag med.

 

Många av er som har skrivit till mig undrar om jobblivet när man arbetar med fasadrenovering i Stockholm. Jag har därför samlat några av de punkter som jag ser som viktigast med mitt arbete. Håll tillgodo:

 

  1. Kollegorna

 

Det går inte att komma ifrån oavsett om jag jobbar med fasadrenovering i Stockholm eller annat. Kollegor är den viktigaste aspekten av vilket arbete som helst. Så är det bara. På mitt jobb är vi ett väldigt skönt gäng med ungefär lika inställning till livet. Jobbet, alltså fasadrenovering i Stockholm, är kul, men våra after works är ännu roligare.

 

  1. Vårt mission

 

Alla som arbetar bidrar till att samhället rör sig framåt. Jag är dock tveksam på om alla får se samma progression som vi som arbetar med fasadrenovering i Stockholm. Jag kan bokstavligt talat ta på mitt resultat. Det är vi som gör så att Sveriges huvudstad restaureras och bevaras. Det känns förbannat kul att få vara en del av det.

 

  1. Arbetsgivaren

 

Innan jag började med fasadrenovering arbetade jag med kundtjänst i Stockholm. Jag var på några olika företag innan jag fundamentalt bytte bransch. Jag märker nu att det finns bra och dåliga arbetsplatser. Nu är jag på en bra sådan och utan att gå in närmare på saken tycker jag att detta känns väldigt bra.

 

Så, nu vet ni lite mer om fasadrenovering i Stockholm och om vad jag tycker om det!

Av Alex Sander - 26 maj 2021 19:25

För några veckor sedan publicerade jag ett inlägg om min historik med begagnade bilar i Uppsala. Ett något oväntat tema för min blogg men mycket uppskattat skulle det visa sig. Jag presenterade kortfattat de köpt jag gjort. Vad jag gillade med respektive kärra och vad jag tyckte mindre om med olika märken. Överlag har jag varit nöjd med varenda bil jag köpt begagnad i Uppsala, ska sägas.

 

Det har varit många som har hört av sig efter detta inlägg. Många som själva går i tankar att köpa begagnad bil i Uppsala. Jag tänkte därför att jag skulle ägna detta ämne ännu ett blogginlägg. Idag ska jag gå igenom några saker som kan vara bra att tänka på när man ska köpa begagnad bil i Uppsala.

 

Köp från en auktoriserad bilfirma

 

Det finns reko firmor i Uppsala som säljer begagnade bilar. Ödsla därför inte tid åt att köpa hos en mindre pålitlig leverantör. Att köpa bil, begagnad eller ej, är en stor affär och därför rekommenderar jag Uppsalas bästa återförsäljare. Skriv gärna i kommentarsfältet om ni vill veta varifrån jag köper mina.

 

Detta är viktigt att flera olika orsaker. Framförallt vill du som köper begagnad bil i Uppsala förstås säkerställa att det du köper håller utlovad kvalitet. Genom att köpa från en firma med goda vitsord på nätet och gärna word-of-mouth-rekommendation kan du lugna denna oro ordentligt.

 

Förutom detta är det såklart viktigt att garantera att köpet sker utefter konstens alla regler. Med köp av begagnad bil från seriös firma i Uppsala får du alla garantier som du ska ha vid köp av kärra.

 

Läs om bilen innan

 

När du köper begagnad bil i Uppsala är det viktigt att kolla upp modellen först. Förutom det faktum att du såklart ska känna dig nöjd med den specifika enheten är det bra att känna till märkets kvalitet. Googla på bilen. Är den pålitlig? Vad säger ägarna själva? Kan du dessutom se betyg på bilens prestanda efter att ha gått ett antal mil så är det förstås särskilt bra.

 

Det finns förstås en massa fler saker att tänka på när man köper begagnad bil i Uppsala. Skriv gärna in era frågor om det är något särskilt ni undrar. Jag svarar som vanligt i kommentarsfältet.

 

Ta hand om er!

 

Skapa flashcards